Αν αγαπάτε την μπανάνα, αυτό το γλυκό είναι για σας! Η σημερινή συνταγούλα που είναι πανεύκολη, χωρίς ζάχαρη, μόνο με αγνά φυσικά υλικά και σου αφήνει μια γλυκιά, μπανανο-καραμελένια γεύση που θυμίζει έντονα το αμαρτωλό banoffee!
για τη βάση
1,5 φλ. βρώμη
1,5 φλ. χουρμάδες
για την κρέμα
2,5 μπανάνες
2 φλ. κάσιους
1,5 φλ. χουρμάδες
1/4 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου
1/4 φλ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για γαρνίρισμα
3 κ.σ. φιστικοβούτυρο
3 κ.σ. ξύσματα σοκολάτα
Στο μπλέντερ πολτοποιώ τα υλικά της βάσης. Μετά τα ρίχνω σε ένα τσέρκι πάνω σε μια πιατέλα. Τα πιέζω με τα δάχτυλα και το βάζω στο ψυγείο.
Κατόπιν πολτοποιώ τα υλικά της κρέμας εκτός από το κακάο. Όταν ομογενοποιηθούν, χωρίζω την κρέμα σε δύο ίσα μέρη. Το ένα το απλώνω πάνω στη βάση και το άλλο το ανακατεύω με το κακάο και μετά το απλώνω και αυτό.
Διακοσμώ με το λιωμένο φιστικοβούτυρο και τα σοκολατένια ξύσματα.
Βάζω στο ψυγείο και απολαμβάνω την επόμενη μέρα!
[divider]
Ακολουθήστε τις The Veggie Sisters στο theveggiesisters.gr, αλλά και στην Facebook σελίδα τους!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο