Για την κρέμα
4 φλιτζάνια γάλα πλήρες αγελαδινό, φρέσκο
1 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια σε σκόνη
2 κ.σ. κορν φλαουρ
Κανέλα, για το πασπάλισμα
Για το σερβίρισμα
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι
Βάζετε σε μια μεσαία κατσαρόλα το ρύζι με ένα φλιτζάνι νερό και την τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε 3½ φλιτζάνια γάλα με τη ζάχαρη και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Κρατάτε στην άκρη το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι γάλα.
Μόλις βράσει το ρύζι και απορροφήσει το νερό, ρίχνετε στην κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να βράσει για 10΄-15΄, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια σπάτουλα σιλικόνης. Στο μισό φλιτζάνι γάλα που κρατήσατε διαλύετε το κορνφλαουρ και τη βανίλια και το προσθέτετε στο ρυζόγαλο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Μοιράζετε το ρυζόγαλο σε 4-5 μπολάκια. Σερβίρετε με 2 κ.σ. γλυκό κυδώνι.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο