Για το ζελέ
2 φακελάκια ζελέ ανανά
2 φλιτζάνια ροδάκινα κομπόστα κομμένα σε κύβους ή ανανά
Για το ζελέ γιαουρτι
2 φακελάκια ζελέ ανανά
3 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
1 φλιτζάνι ροδάκινα κομπόστα πολτοποιημένα
Φτιάχνετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε να κρυώσει.
Ρίχνετε σε ένα μπολ το περιεχόμενο των δύο φακελων ζελέ ανανά μαζί με το ζεστό νερό και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Προσθέτετε το γιαούρτι και τον πολτό ροδάκινου και χτυπάτε το μείγμα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πάρετε ένα μείγμα ομοιογενές. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια το αδειάζετε σε μιά φόρμα για ζελέ. Τοποθετείτε την φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μόλις περάσουν οι δύο ώρες βγάζετε την φόρμα από το ψυγείο, αραδιάζετε στην επιφάνειά του τα ροδάκινα ρίχνετε και το ζελέ και τη βάζετε πάλι στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες.
Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο, το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρείτε τη φόρμα, γαρνίρετε με λίγες φέτες ροδάκινο και σερβίρετε.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο