2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. ζάχαρη
¾ φλιτζάνι γάλα
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. εκχύλισμα καραμέλας
1 φλιτζάνι έτοιμη καραμέλα
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι τη ζάχαρη και τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Στο κέντρο δημιουργείτε μια λακούβα.
Προσθέτετε το αυγό, το βούτυρο και το εκχύλισμα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη.
Παίρνετε ένα ταψί για μάφινς 12 θέσεων και βάζετε στις εσοχές του ειδικές χάρτινες φόρμες για μάφινς. Γεμίζετε κάθε θήκη μέχρι τη μέση με τη ζύμη, στη συνέχεια βάζετε μια γεμάτη κουταλιά καραμέλα και γεμίζετε πάλι με ζύμη μέχρι τα ¾ του ύψους τους.
Ψήνετε τα μάφινς σε προθεσμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε τα μάφινς να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στο ταψί και κατόπιν τα ξεφορμάρετε και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο