½ κιλό κιµά ανάµεικτο (αρνίσιο και µοσχαρίσιο)
1 κρεµµύδι ψιλοτριμμένο
½ φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 πρέζα πάπρικα
1 πρέζα κύµινο
1 πρέζα µπαχάρι σε σκόνη
1 πρέζα κόλιανδρο σε σκόνη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι λευκό
αλάτι, πιπέρι
για το σερβίρισμα
1 λεμόνι κομμένο ακτινωτά στα τέσσερα
Φτιάχνετε τα κεμπάπ. Ρίχνετε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και τον κιμά και ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας μέχρι να ενωθούν τα υλικά, περίπου 8 λεπτά. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την μελιτζανοσαλάτα. Πλένετε τις μελιτζάνες τις χαράσσετε κατά μήκος και τις βάζετε στο γκριλ του φούρνου ή επάνω σε σχάρα με κάρβουνα. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να καψαλιστούν ελαφρά, περίπου 25 λεπτά.
Βγάζετε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και τις ανοίγετε απαλά, αφαιρείτε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό το και το αδειάζετε στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και πολτοποιείτε καλά μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να σερβίρετε.
Βγάζετε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθετε με τα χέρια σας γύρω από τα καλαμάκια μπαμπού μακρόστενα κεμπάπ. Αλείφετε τα κεμπάπ με τη βοήθεια ενός πινέλου με το ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου στη μεσαία σκάλα ή σε σχάρα με κάρβουνα, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές, περίπου 10 λεπτά. Ψήνετε και τα λεμόνια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω στο γκριλ του φούρνου ή σε σχάρα με κάρβουνα για 10 λεπτά. Σερβίρετε τα κεμπάπ με την μελιτζανοσαλάτα και τα ψητά λεμόνια.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο