2 μεγάλα παντζάρια βρασμένα
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
1 ½ φλιτζάνι κατίκι
1 φλιτζάνι ανθότυρο
1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. χρένο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα γλυκιά
½ κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι ρόκα ή καρδιές από μαρούλι
8 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
• Τρίβετε τα παντζάρια στον χοντρό τρίφτη και τα αφήνετε στην άκρη. Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες το αβοκάντο. Σε ένα μπολ ρίχνετε το κατίκι, το ανθότυρο, το φρέσκο κρεμμυδάκια, το χρένο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά ώστε να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
• Για να φτιάξετε το σάντουιτς, τοποθετείτε 1 φέτα ψωμί σε ένα πιάτο και την αλείφετε με λίγο από το μείγμα του τυριού. Απλώνετε στην επιφάνειά του λίγο τριμμένο παντζάρι, αραδιάζετε από πάνω λίγες φέτες αβοκάντο και λίγα φύλλα ρόκας και τέλος σκεπάζετε με μια ακόμα φέτα ψωμί. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο