Ένα έντονα αρωματικό και γευστικό κεφτεδάκι, παρόλο που είναι ιδιαίτερα ελαφρύ. Αν βρείτε φρέσκο τοματάκι Σαντορίνης, απλά θα απογειώσετε την γεύση αυτού του πιάτου!
Μερίδες: 8-10
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα 15΄
Χρόνος μαγειρέματος: 5΄
3 μεγάλες ντομάτες γινωμένες ( με την φλούδα) ή ½ κιλό ντοματάκια Σαντορίνης
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2-3 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι
1 ½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
1. Κόψτε στη μέση τις ντομάτες και αφαιρέστε όλους τους σπόρους.
2. Τοποθετήστε τις ντομάτες στο μπλέντερ και ανοιγοκλείνετε τον διακόπτη 3-4 φορές μέχρι να κοπούν σε πολύ μικρά κομματάκια χωρίς όμως να πολτοποιηθούν εντελώς.
3. Αδειάστε το μίγμα από τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι και αφήστε το για μια ώρα μέχρι να στραγγίσει εντελώς όλα τα υγρά του.
4. Αδειάστε τις στραγγισμένες ντομάτες σε ένα μπολ και αναμίξτε τις με το κρεμμύδι, τον δυόσμο, το μπεικιν πάουντερ , το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι. Το μίγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό, αν είναι απαραίτητο μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι.
5. Ρίξτε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί πολύ καλά. Πάρτε κουταλιά κουταλιά το μίγμα της ντομάτας και ρίξτε στο καυτό λάδι.
6. Τηγανίστε τους ντοματοκεφτέδες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο βαθύ ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
7. Τοποθετήστε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξουν το λάδι τους και σερβίρετε τους αμέσως ζεστούς.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο