Μια λαχταριστή πίτσα με γλυκιά σοκολατένια επικάλυψη. Έτοιμη σε «χρόνο μηδέν», θα γίνει το αγαπημένο γλυκό των παιδιών.
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα, παραλληλόγραμμη (400 γρ.)
4 ½ κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 πακέτο έτοιμη πραλίνα φουντουκιού (200 γρ.)
1 φλιτζ. τσαγ. αμύγδαλα λευκά, χωρίς φλούδα, χοντροκομμένα
3-4 μπανάνες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα.
Ψήστε τη βάση της πίτσας. Απλώστε τη ζύμη της πίτσας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε την ελαφρά με έναν πλάστη, ώστε να λεπτύνει. Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα φούρνου και απλώστε επάνω την έτοιμη ζύμη για πίτσα. Διπλώστε τις μεγάλες πλευρές της παραλληλόγραμμης ζύμης προς τα μέσα, δημιουργώντας δύο τοιχώματα και πασπαλίστε τα τοιχώματα με λίγη ζάχαρη άχνη.
Ψήστε τη βάση της πίτσας. Βάλτε τη λαμαρίνα στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε τη βάση της πίτσας στους 170 °C στον αέρα για περίπου 20΄-25΄, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Αποσύρετε τη λαμαρίνα από το φούρνο και τοποθετήστε τη βάση της πίτσας σε μια μεγάλη πιατέλα.
Μοντάρετε την πίτσα. Βάλτε τα αμύγδαλα στο μούλτι και πατήστε 2-3 φορές το Οn/Οff μέχρι να σπάσουν σε μεγάλα κομμάτια, χωρίς όμως να θρυμματιστούν. Αδειάστε την πραλίνα φουντουκιού σε ένα μπολ και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων, στη χαμηλή ισχύ για 15΄΄-20΄΄ μέχρι να γίνει λίγο ρευστή. Αδειάστε την πραλίνα στο κέντρο της πίτσας και με μια σπάτουλα σιλικόνης ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού απλώστε τη στην επιφάνεια της βάσης αλλά όχι στα τοιχώματα. Πασπαλίστε όλη την επιφάνεια της πίτσας με τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες. Απλώστε τις φέτες στην επιφάνεια της πίτσας, κόψτε τη σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.
• Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φουντούκια ή καρύδια.
• Αν θέλετε, ψήστε τις μπανάνες σε ένα ταψάκι στο φούρνο, πασπαλισμένες με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και λίγο βούτυρο, ώστε να καραμελώσουν ελαφρά.
• Ένα άλλο φρούτο που ταιριάζει πολύ είναι τα μήλα (ψητά ή ωμά, μαριναρισμένα ελαφρώς σε λίγο γάλα).
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο