Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολο και γρήγορα είναι αυτό το γλυκάκι! Στην πραγματικότητα χρειάζεται μόνο δύο υλικά, χαλβά του «μπακάλη» και φρούτα!
¼ κιλό χαλβά ταχινιού απλό ή σοκολάτα
1 κουτ. γλυκ. χυμό λεμονιού
½ αχλάδι σκληρό κομμένο σε κύβους
½ μήλο κομμένο σε κύβους ή μπανάνα
Μια πρέζα κανέλα
Βάζετε τον χαλβά σε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και το τοποθετείτε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στο γκριλ για 10-15 λεπτά. Σιγά σιγά θα αρχίσει να λιώνει και να σχηματίζετε από πάνω μια σκούρα πυρόξανθη κρούστα.
Εν τω μεταξύ καθαρίζετε τα φρούτα, τα περιχύνετε με το λεμόνι και πασπαλίζετε με κανέλα.
Βγάζετε το χαλβά που τον φούρνο και αραδιάζετε τριγύρω περιμετρικά του σκεύος τα φρούτα. Τον σερβίρετε αμέσως καυτό με μερικές σταγόνες λεμόνι.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Δοκιμάστε και με άλλα φρούτα, όπως γλυκά πορτοκάλια και μανταρίνια ή μάνγκο
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο