275 γρ. κουβερτούρα
175 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
175 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
30 γρ. δημητριακά με ρύζι
100 γρ. καρύδια τριμμένα
1. Γεμίζετε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους, και λιώνετε μέσα στο μπολ τα κομμάτια κουβερτούρας.
2. Προσθέτετε το βούτυρο, το μέλι και το ρούμι και αφήνετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Σπάτε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα σοκολάτας. Προσθέτετε τα καρύδια και τα δημητριακά και ανακατεύετε.
4. Σε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί αδειάζετε το μείγμα, το τυλίγετε σφιχτά και το κλείνετε σαν καραμέλα. Βάζετε το γλυκό για 4-5 ώρες στο ψυγείο. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Είναι πολύ καλύτερο με κακάο παρά με κουβερτούρα και φαίνεται η διαφορά μετά την κατάψυξη του γλυκού