Θέλετε φέτος να φτιάξετε οι ίδιες τη λαγάνα σας; Με αυτή τη δοκιμασμένη συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, η επιτυχία θα είναι σίγουρη!
1 κιλό αλεύρι μαλακό
20γρ νωπή μαγιά ή 2 κ.γ ξηρή
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ αλάτι
2 κ.σ ζάχαρη
1/2 κούπα νερό χλιαρό(120 γρ) + 2 κούπες(480γρ)
Σουσάμι
Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά στην 1/2 κούπα νερό,προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός, σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος 12 ώρες
Σε ένα αλλο μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλέυρι με το αλάτι, κάνουμε μια λακούβα και στην μέση ρίχνουμε την ζάχαρη, το λάδι, την μαγιά και τις 2 κούπες χλιαρό νερό
Ζυμώνουμε παίρνοντας το αλέυρι λίγο λίγο μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια
Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν σε όγκο
Σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνουμε μια μια μπάλα και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε χοντρό μακρόστενο φύλλο
Τις τοποθετούμε σε λαμαρίνες που έχουμε στρώσει πρώτα αντικολλητικό χαρτί,τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο
Τις πατάμε με τα δάχτυλα μας σε διάφορα σημεία, τις αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε τις λαγάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
πόσο να τις αφήσουμε να ξεκουραστούν?
Μαρία μου μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.1-1 1/2 ώρα περίπου
Φαίνεται ωραία συνταγή! Είναι δοκιμασμένη από σένα
euxaristoume gia tis wraies suntages pou mas dineis
Μα η λαγάνα είναι άζυμο ψωμί. Η συνταγή έχει μαγιά, δεν ειναι λαγάνα τότε, είναι εύκολο ψωμί αλλά λαγάνα δεν είναι.
Αναστασία μου αν έχεις κάποια συνταγή λαγάνας χωρίς μαγιά δοκιμασμένη μπορείς να μας την παραθέσεις!
Μα το θέμα δεν είναι αν η Αναστασία έχει συνταγή λαγάνας, αλλά αν η συνταγή που έδωσες είναι για "λαγάνα" ή για "εύκολο ψωμί". Και προφανώς δεν ήξερες καν τι είναι λαγάνα, όπως και η Βέφα δηλαδή, όπως κι εγώ που το έμαθα σήμερα κι όπως και πλειοψηφία στο ιντερνετ απ' ότι ειδα. Ευχαριστώ Αναστασία για την πληροφορία, το 'ψαξα κι εγώ σήμερα.
Πολύ καλή η παρατήρηση!!!