4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 αυγά
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Στύβετε λίγο με το χέρι σας τις ντομάτες να φύγουν τα πολλά σπόρια και τα υγρά. Τις τρίβετε στον τρίφτη και τις προσθέτετε στο κρεμμύδι. Αφήνετε τις ντομάτες να βράσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους, περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρώς με ένα πιρούνι. Ρίχνετε τα αυγά στην κατσαρόλα με τις ντομάτες και ανακατεύετε συνεχώς σχηματίζοντας «οχτάρια» με μια ξύλινη κουτάλα. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά πριν στεγνώσει το φαγητό εντελώς από τα υγρά.
Μπορείτε αν θέλετε πιο ελαφριά γεύση στο φαγητό σας να παραλείψετε το κρεμμύδι. Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση τρίψτε από πάνω λίγη φέτα.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο