4 φιλέτα σολομού
½ κιλό σταμναγκάθι
1-2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
1 φλιτζ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί
4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
¼ φλιτζ. τσαγ. χυμό πορτοκαλιού
¼ φλιτζ. τσαγ. μηλόξιδο
¼ φλιτζ. τσαγ. μέλι
¼ κουτ. γλυκ. μπούκοβο
1 πορτοκάλι, χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε λεπτές φέτες
Αλάτι, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πρώτα βράζετε τα χόρτα για 8΄, αφού τα πλύνετε, τα καθαρίσετε και κόψετε το στέλεχος της ρίζας. Τα αφήνετε να στραγγίσουν σε τρυπητό και ετοιμάζετε το ψάρι.
Λιώνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Πασπαλίζετε τον σολομό με αλάτι και πιπέρι και τον σοτάρετε για 4’ από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε τον σολομό σε ένα πιάτο και σκεπάστε τον για να μείνει ζεστός.
Ανεβάζετε τη θερμοκρασία στην κατσαρόλα και προσθέτετε το κρασί, κατόπιν το σκόρδο και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύετε για 5’-7’ ή μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο μισό και να πήξει λίγο. Βάζετε στη βάση του πιάτου λίγο σταμναγκάθι και από πάνω τον σολομό. Γαρνίρετε με σάλτσα και λίγα λαχανικά και σερβίρετε.
Χρήσιμο
Αντί για σταμναγκάθι, μπορείτε να συνοδέψετε το σολομό με μαρούλι και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, που θα ζεματίσετε για 2΄ μόνο.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο