1 κ. σούπας μηλόξυδο
4 αυγά
3 1/2 κ. σούπας μέλι
1/4 κούπας βούτυρο ( έβαλα κλαριφιέ)
ελάαααχιστο αλάτι
1 1/2 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
2 κ. σούπας αλεύρι καρύδας
1/3 κ. σούπας σόδα
2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλλιας ή σπόρους βανίλλιας
1-2 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα για πέντε λεπτά. Εν τω μεταξύ έχουμε ανοίξει το φούρνο να προθερμαίνεται στους 180οC .. Βάζουμε το μίγμα σε ειδικά φορμάκια για κέικ και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ροδαλό χρωματάκι!
Σημαντική σημείωση
Μη βάλετε πάνω απο δυο σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου γιατί είναι πολύ δυνατό!
Καλή επιτυχία!
Είμαι η Mamangelic, μαμα της Αγγελικής δηλαδή -και του Αλέξανδρου βέβαια (ε καλά, στην ταυτότητα γράφει Γκανασούλη Γεωργία Ειρήνη), έχω σπουδάσει διατροφολόγος διαιτολόγος αλλά μ’ έχει κερδίσει το food blogging μιας και σ’ αυτό έχω καταφέρει να συνδυάσω τις γνώσεις απ’ τις σπουδές μου με την αγάπη μου για το φαγητό και τη ζαχαροπλαστική.Σκοπός μου είναι ένας.. Η διάδοση μιας πιο σωστής και θρεπτικής διατροφής για όλους και εύχομαι και ελπίζω κάποια στιγμή το καταφέρω!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο