Τραγανά, νόστιμα, αρτυμένα με πικάντικη κεφαλογραβιέρα και λευκό κρασί
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό
¼ φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι, και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο, σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και την κεφαλογραβιέρα και χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Τέλος, προσθέτετε το σπανάκι που έχετε πριν στύψει καλά, και χτυπάτε μέχρι να ενωθεί με τη ζύμη.
Αλευρώνετε μια επιφάνεια εργασίας και αδειάζετε τη ζύμη. Παίρνετε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, σε μέγεθος μικρού βερίκοκου και πλάθετε κορδόνια, τα οποία στη συνέχεια ενώνετε σε κύκλο. Αραδιάζετε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Αποσύρετε τα κουλουράκια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα και τα αφήνετε και κρυώσουν. Τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο για να παραμείνουν αφράτα και τραγανά.
Πειραματιστείτε και με τριμμένο καρότο ή ρίγανη ή κρεμμύδι αντί για σπανάκι.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο