Αυτές οι μπάρες με βρώμη, πραλίνα σοκολάτας και φυστικοβούτυρο είναι τέλεις σε γεύση και δεν χρειάζονται ψήσιμο!
πηγή: akispetretzikis.com
ηλιέλαιο για ψέκασμα
260 γρ. γκοφρέτες σοκολάτας τριμμένες
160 γρ. νιφάδες βρώμης
250 γρ. ζάχαρη
¼ κ.γ. αλάτι
160 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
250 γρ. πραλίνα σοκολάτας
¾ της κούπας και έξτρα 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
40 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα λιωμένη
50 γρ. πραλίνα σοκολάτας λιωμένη
50 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα ταψί 27 x 20 εκ. Βάζουμε λαδόκολλα και αφήνουμε να εξέχει για 5 εκ. από το ταψί.
Ανακατεύουμε τις τριμμένες γκοφρέτες, με τη βρώμη, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώνουμε βούτυρο σε ένα μεσαίο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και μετά βάζουμε την πραλίνα και τα ¾ της κούπας φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν με τη βοήθεια μιας ξύλινης σπάτουλας.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και με τον πάτο ενός φλιτζανιού πιέζουμε το μείγμα για να πάρει ωραίο σχήμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ρίχνουμε από πάνω τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το παγωμένο μείγμα και χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα , απλώνουμε ένα επίπεδο που να καλύπτει όλη την επιφάνεια. Παγώνουμε μέχρι να σκληρύνει για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι μέχρι να γίνει υγρό. Ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνουμε τη λιωμένη γάλακτος σοκολάτας πάνω από το φυστικοβούτυρο . Παγώνουμε για 15 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας τη λαδόκολλα για να σηκώσουμε τις μπάρες. Βάζουμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό, το στεγνώνουμε καλά και κόβουμε σε 24 τετράγωνα κομμάτια.
Αφήνουμε τις μπάρες σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο