Γεια σας κοριτσια.. Μέρες έχουμε να τα πούμε..
Μια μανούλα που μου ζήτησε να βρω συνταγές χωρίς αυγά.. Δεν το ξέχασα, είχα στο μυαλό μου ετούτη την συνταγη, αλλά έψαχνα να βρω και αλλες συνταγές δοκιμασμένες, που να είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα τους.
Καρυδόπιτα χωρίς αβγά
Tαχινόπιτα
Καρμπονάρα χωρίς αβγά
Σοκολατένιο κέικ χωρίς αβγά
Καλοκαιρινό Cheese Cake
Δεν βρήκα πολλές, αλλά η λίστα αυτή θα εμπλουτίζεται συχνά από τις νέες συνταγές χωρίς αυγά που θα ανακαλύπτω και αξίζουν τον κόπο.
Ξέρω ξέρω ξέρω.. δεν είναι εποχές για γλυκά.. Όλοι πέσαμε στην δίαιτα κτλ.. καταλαβαίνω αλλάααααααααααα να μην κεράσω ένα υπέροχο Τιραμισού χωρίς αυγά…
Είναι μια παραλλαγή από την γνήσια συνταγη αλλά εξίσου νόστιμη!
Υλικά
250 γρ. τυρί mascarpone
σκόνη κακάο (κοσκινισμένο)
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτιά Μορφατ σαντιγυ
2 πακέτα μπισκότα Σαβαγιάρ
2 κούπες νες καφέ σκέτο (ντεκαφεινέ)
1 κούπα λικέρ amaretto
Διαδικασία
Χτυπάμε το τυρί, την ζάχαρη, τα Μόρφατ και την μισή κούπα Αmaretto σε ένα μπολ μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Βουτάμε με γρήγορες κινήσεις τα μπισκότα στον καφέ, που τον έχουμε προηγουμένως ανακατέψει με το άλλο μισό λικέρ.
Τα στρώνουμε στο πυρέξ και από πάνω στρώνουμε την κρέμα.. Επαναλαμβάνουμε και δεύτερη φορά με ελάχιστη κρέμα ίσα ίσα να σκεπάζονται τα μπισκότα και η επιφάνεια να είναι ομαλή.
Το βάζουμε στο ψυγείο και με την υπόλοιπη κρέμα γεμίζουμε τον κορνέ. Τον βάζουμε και αυτόν στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τα βγάζουμε από το ψυγείο και με τον κορνέ κάνουμε ομοιόμορφα λουλουδάκια σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. 😉
Πασπαλίζουμε με κακάο και ξανά στο ψυγείο. Όσο πιο πολύ μείνει στο ψυγείο πριν σερβιριστεί τόσο πιο νόστιμο είναι.
Αν το σερβίρετε σε επίσημο τραπέζι σαν επιδόρπιο, μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο με ολόκληρους κόκκους καφέ, ή σχήματα με πασπαλισμένο κακάο ή ακόμα και να το φτιάξετε απευθείας σε ποτήρι.
Καλή επιτυχία..
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματα αγάπης που μου στέλνετε και για τις δοκιμές που κάνετε από τις συνταγές που έχω ανεβάσει. Να ξέρετε πως παλαιότερα βραβεύτηκα και ως ο καλύτερος δοκιμαστής… χα χα χα
Χαίρομαι να σας διαβάζω.. 🙂
Θέματα που σας απασχολούν σχετικά με την μαγειρική ή την ζαχαροπλαστική μπορείτε να μου στέλνετε στο n.kavadatou@hotmail.com
Φιλιά
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
καλημερα,και εγω στην κρεμα τιραμισου,δεν βαζω ποτε αυγα για την Ειρηνη:σχετικα με τα μπισκοτα που εχουν αυγα και δεν τα θελετε καντε το με παντεσπανι χωρις αυγα ειναι εξισου νοστιμη και επιτυχημενη (τουρτα τιραμισου) αν ειναι για παιδακια τοτε δεν βαζουμε καφε στα παντεσπανια καλη ορεξη και ευχαριστουμε πολυ Νικη
Στο φίλο μου δεν αρέσουν καθόλου τα αυγά στις συνταγές.Θα επιχειρήσω άμεσα να κάνω την ταχινόπιτα και την καρμπονάρα,που αν και κάνω τέλεια συνήθως,λόγω του αυγού δεν μπορώ να εκτελέσω πια.Σ'ευχαριστούμε πολύ!!!! Καλές μαγειρικές!!!!
ta mpiskota sabagiar exoyn aygo koritsia,gia ta allergika mikroylia mas
αχ πες μας να χαρείς και καμια εναλλακτική για τιραμισού και τσιζκεικ χωρίς τυρί που τρελαίνομαι και ο σύζυγος δεν αντέχει να βλεπει τυρι! χαχα εναλλακτικά εχω κανει κρεμα στο 'τσιζκεικ' με βάση το γιαούρτι, ωραίο ήταν και δροσιστικό αλλά τώρα βλέπω τιραμισού και μου τρέχει το σαλάκι...
το έχω φτιάξει και είναι τέλειο!!
πολύ ωραίο φαίνεται και σε ευχαριστούμε αλλά έχω μία απορία. Τα σαβαγιάρ δεν έχουν αυγά;;
δες τε κι αυτό,για παιδάκια είναι τέλειο,δοκιμασμένο!!! http://syntagesapospiti.blogspot.com/2011/05/5_30.html
αγαπω τιραμισου ! δεν εχω επειχηρησει ποτε να το φτιαξω μονη μου ........... μαλλον ηρθε η ωρα!!!! ΜΙΑΜ ΜΙΑΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ κ για αλλη μια φορα θα πω ποσο χαιρομαι που ηρθε η Νικη στην παρεουλα μας!