Αυτή είναι ίσως η πιο απλή συνταγή για τυροπιτάκια που μπορούμε να κάνουμε, που έχει όμως εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα. Χωρίς καθόλου φασαρία, με ελάχιστα υλικά, εύκολα και γρήγορα, μπορούμε να φτιάξουμε τα νοστιμότερα τυροπιτάκια που υπάρχουν. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
450 γραμ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζ. τσαγιού χλιαρό γάλα
1 φλυτζ. τσαγιού σπορέλαιο
½ κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. γλυκού μαγιά σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
200 γραμ. φέτα ή τρίμμα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο γάλα εβαπορέ, ή κρόκο αυγού με λίγο νερό
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Σε ένα μπωλ, βάζουμε το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35°C), τη ζάχαρη, τη μαγιά, 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και να γίνουν χυλός.
Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε 10′ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε μια ζύμη που πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή, (μην το φοβηθείτε).
Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα την χωρίζουμε σε 25 μπαλάκια, στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.
Πατάμε την ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει.
Λιώνουμε το τυρί με πηρούνι, τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό .
Ανακατεύουμε καλά, γεμίζουμε κάθε πιτάκι με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση.
Κλείνουμε το πιτάκι και πατάμε τις άκρες με πιρούνι.
Τα τοποθετούμε αραιά σε λαδωμένη λαμαρίνα και τ᾿ αλείφουμε με το γάλα εβαπορέ ή τον κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25΄- 30΄ λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο