200 γρ. καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
100 γρ. καρύδα ξερή τριμμένη (ινδοκάρυδο) ( και λίγο έξτρα για πασπάλισμα)
200 γρ. ζάχαρη
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός της σοκολάτας.
Τα μαγειρεύουμε για 4 με 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να ενωθούν και να γίνουν μία πάστα και η καρύδα να δώσει τα αρώματά της.
Αφήνουμε στην άκρη και λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολάκι σκεπασμένο με μεμβράνη στα μικροκύματα στα 700 watt για 1 λεπτό ή σε μπεν μαρί..
Χρησιμοποιούμε την ειδική φόρμα για cupcakes η οποία έχει 12 θήκες.
Προσθέτουμε τα ειδικά χαρτάκια τα ειδικά για κάπκέικ.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη από τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στις θήκες και πιέζουμε γύρω γύρω ώστε η σοκολάτα να απλωθεί παντού στη βάση και στα πλάγια από τα θηκάκια.
Αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει λίγο.
Χωρίζουμε την πάστα με την καρύδα στα θηκάκια και μετά από πάνω ρίχνουμε λίγη ακόμη σοκολάτα για να καλύψουμε τη γέμιση.
Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη έξτρα καρύδα.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
Όταν κρυώσει η σοκολάτα και σταθεροποιηθούν τα ταρτάκια μας μπορούμε να τα αφαιρέσουμε εύκολα από τις θήκες και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο