1 πακέτο καταϊφι (500 γρ.)
100 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για το βουτύρωμα
300 γρ. κασέρι
250 γρ. φέτα
300 γρ. γραβιέρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 αυγά
πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Λιώνουμε τα 100 γρ βούτυρο
Αφρατεύουμε – ξάνουμε καλά το καταΐφι μας σε ένα μπολ.
Στρώνουμε το μισό φύλλο καταϊφι στο πυρίμαχο σκεύος
Τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
Τα στρώνουμε πάνω από το καταίφι αφήνοντας ένα-δύο εκατοστά από την περιφέρεια κενά.
Από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο καταΐφι και με την παλάμη μας πιέζουμε λίγο το καταΐφι ώστε να «κάτσει» καλά πάνω στο ταψάκι.
Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας στην περιφέρεια του ταψιού ώστε να ενωθούν τα 2 «φύλλα» και να μην ξεφύγουν τα τυριά κατά το ψήσιμο.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το πιπέρι και περιχύνουμε ομοιόμορφα το καταϊφι.
Σκεπάζουμε το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε στους 190 βαθμούς και ψήνουμε ακόμη 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
πηγή: akispetretzikis.com
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο