1 φλ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
1 1/2 φλ. (130 γρ.) νιφάδες βρώμης Bauckhof
1 1/4 (125 γρ.)καρύδι
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού κ λίγο ξύσμα
2 κ.γ. κανέλα Κευλάνης Cook
1 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
50 γρ. vegan σοκολάτα Vivani
Μουλιάζω τους χουρμάδες για 1 ώρα σε ζεστό νερό.
Πολτοποιώ τα καρύδια και τις νιφάδες στο μπλέντερ. Προσθέτω τα μπαχαρικά και το ξύσμα.
Τα βγάζω από το μπλέντερ και ρίχνω μέσα τους στραγγισμένους χουρμάδες και τον χυμό. Τους πολτοποιώ ώσπου να λιώσουν και να γίνουν μια πάστα.
Προσθέτω το μείγμα της βρώμης και τα χτυπώ όλα μαζί ώσπου να ομογενοποιηθούν.
Βγάζω το μείγμα και το πλάθω σε 13 μελομακάρονα. Τα βάζω σε ένα μπολ. Λιώνω την σοκολάτα σε μπενμαρί και την περιχύνω από πάνω. Πασπαλίζω με λίγο καρυδάκι.
Κλείνω το μπολ αεροστεγώς κ φυλάσσω στο ψυγείο.
Καλή σας απόλαυση!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο