500ml νερό
400γρ μαύρη ζάχαρη
Ξυλακι κανέλας
Φέτα πορτοκάλι
80γρ ηλιέλαιο
2 κούπες συμιγδάλι χοντρό
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 500ml νερό και 400γρ ζάχαρη μελάσσας, ένα ξυλάκι κανέλλα και μία φέτα πορτοκάλι.
Το βράζουμε μέχρι να λιώσει ζάχαρη, σβήνουμε το φωτιά και το αφήνουμε πάνω στο μάτι.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα κατά προτίμηση Tefal, ρίχνουμε 80γρ σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα δύο κούπες σιμιγδάλι χοντρό και καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατέβοντας συνέχεια με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει αυτό το γλυκό ξανθό χρώμα. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα το σιρόπι της μαύρη ζάχαρης που έχουμε ήδη φτιάξει.
SOS: Στο σημείο αυτό, μεγάλη προσοχή… Το νερό το ρίχνουμε γύρω-γύρω γρήγορα και όχι στο κέντρο, ώστε να αποφύγουμε αυτή την μικρή αντίδραση που κάνει ρίχνοντας την θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε συνέχεια και ο χαλβάς θα είναι έτοιμος, όταν τραβήξει όλα τα υγρά του και ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Το σερβίρουμε είτε σε ατομικά μπολάκια σε συγκεκριμένη μερίδα για μετρημένες θερμίδες, είτε σε μία μεγάλη φόρμα την κλασική του κέικ.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλα, σταφίδες, καρύδια, κομματάκια σοκολάτας ή και διάφορα άλλα αρωματικά όπως γαρύφαλλο, κανέλα, χυμό πορτοκαλιού κι άλλα πολλά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο