500γρ. χοιρινό κρέας από μπούτι
2 φλιτζ. κρύο νερό
3 κ. σούπας αλάτι
3 κ. σούπας κοφτές μέλι
1 φλιτζ. καυτό νερό
1 κ. γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη ή αποξηραμένο σε φετάκια (ή 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο αν δεν έχετε σε σκόνη)
2 κ. γλυκού άκοπο πιπέρι
1 κ. γλυκού άκοπο κόλιανδρο
1 κ. γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
λίγο τριμμένο πιπέρι
1 κ. γλυκού ρίγανη
2 κ. γλυκού γλυκό μπούκοβο
(εδώ δε τα υπολόγισα σε κουταλάκια)
έβαλα πιπέρι άκοπο αλλά και τριμμένο, μπούκοβο γλυκό και ρίγανη.
Διαλύουμε σε ένα μπόλ το μέλι με το αλάτι και το καυτό νερό.
Προσθέτουμε το κρύο νερό και ξανά ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κρέας μας σε μια σακούλα ειδική για τρόφιμα και ρίχνουμε μέσα την άλμη.
Κλείνουμε τη σακούλα και την βάζουμε στο ψυγείο για 18-24 ώρες.
Μόλις περάσει ο χρόνος βγάζουμε το κρέας από την άλμη, το σκουπίζουμε με λίγο χαρτί, πασπαλίζουμε με μυρωδικά και είτε το δένουμε με λίγο σπάγγο να γίνει πιο στρογγυλό είτε ζητάμε απ’ τον κρεοπώλη μας να μας δώσει λίγο διχτάκι για ρολό.
Ψήνουμε στους 150οC στις αντιστάσεις, σε σχάρα πάνω με ταψί απο κάτω, μέχρι να φτάσει ο πυρήνας του (μετρώντας με το θερμόμετρο μας) 65 βαθμούς.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο υπολογίζουμε 2 ώρες.
Διατηρείται στο ψυγείο άνετα 7 μέρες!
Καλή επιτυχία!
Σκοπός μου είναι ένας.. Η διάδοση μιας πιο σωστής και θρεπτικής διατροφής για όλους και εύχομαι και ελπίζω κάποια στιγμή το καταφέρω!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο