Θα χρειαστείς
2 κούπες φαρίνα ολικής άλεσης
2 κούπες ζάχαρη
1 κ γλ κανέλα
¼ κ γλ γαρύφαλλο τριμμένο
¼ κ γλ μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο**
1 κ γλ αλάτι
170 γρ βούτυρο
2 αυγά
1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα πουρέ κολοκύθας
Ξεκινάμε με την κολοκύθα.
Κόψε 5- 6 κομμάτια σαν κι αυτά της φωτογραφίας και βάλτα σε ένα κατσαρολάκι να μαλακώσουν μαζί με ένα ξυλαράκι κανέλα και τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει. Αυτό θα σου πάρει γύρω στα 10 λεπτά. Θέλουμε να μαλακώσει η κολοκύθα, όχι να λιώσει. Μόλις έτοιμη πολτοποίησε τη στο μούλτι.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη φαρίνα με τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ χτύπα το βούτυρο με το μίγμα φαρίνα-ζάχαρη-μυρωδικά, σε χαμηλή ταχύτητα.
Στη συνέχεια πρόσθεσε τ’ αυγά και την κρέμα γάλακτος και συνέχισε για λίγο ακόμη το χτύπημα.
Επόμενο βήμα, σταματάς το μίξερ και προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας.
Ανακατεύεις καλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βουτύρωσε καλά το σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις ή στρώσε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος . Ρίξε μέσα το μίγμα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 60 λεπτά περίπου ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Μόλις ετοίμασες ένα από τα πιο γευστικά, τα πιο μυρωδάτα κέικ του φθινοπώρου.
Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με ακόμη λίγη τριμμένη κανέλα κι απόλαυσε!
Καλό φθινόπωρο!!!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο