Τα τηγανόψωμα είναι μια εύκολη λύση όταν ξεμένεις από ιδέες για ένα σνακ ή όταν ξεμένεις από βραδινό. Τα γεμίζεις με ότι θέλεις και δεν χρειάζονται παρά μόνο λίγα λεπτά για να ετοιμαστούν.
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/4 κούπα ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (τόσο, όσο να έχεις μια ζύμη εύπλαστη που δεν κολλά στα χέρια)
150 γρ. ανθότυρο
μέλι
κανέλα
Τοποθετείς όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι πλάθοντας μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζεις με μια πετσέτα και τοποθετείς σε ένα ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί σε όγκο για μισή περίπου ώρα.
Όταν έτοιμη, χωρίζεις σε μικρά μπαλάκια κι ανοίγεις με το χέρι σου μικρά πιττάκια. Κόβεις με ένα στρογγυλό κουπ πατ, γεμίζεις με ανθότυρο, σκεπάζεις με δεύτερο πιττάκι και ψήνεις (δεν θα έλεγα τηγανίζεις) σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά, γυρίζοντας τις πλευρές αρκετά συχνά.
Σερβίρεις και γαρνίρεις με μέλι και κανέλα. Δοκίμασε τα αυτά τα μελένια ζυμαράκια. Θα σου αρέσουν.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο