Το πιο εύκολο και γρήγορο ορεκτικό για να τσιμπολογήσετε καθώς περιμένετε το φαγητό να γίνει!
Για τη συνταγή
1/2 κιλό φέτα
2 κουτ. σουπ. τσίπουρο ή ούζο
1/2 πακέτο φύλλο Βηρυτού
1 κουτ. σουπ. βούτυρο κατσικίσιο ή γάλακτος (αιγοπρόβειο)
8 κουτ.γλυκ. μέλι θυμαρίσιο
2 κουτ. σουπ. κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρντισμένο
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Κόβετε τη φέτα σε 8 κομμάτια περίπου 3 – 4 εκ. πάχος. Τα βρέχετε με το τσίπουρο ή το ούζο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να μαριναριστούν και να πάρουν ένα ιδιαίτερο άρωμα.
Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο και κόβετε τη μακρύτερη πλευρά σε 3 λωρίδες. Παίρνετε από 2 λωρίδες κάθε φορά, λιώνετε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφετε το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Τοποθετείε κάθε κομμάτι τυριού στη μία άκρη. Διπλώνετε τα φύλλα δεξιά και αριστερά της φέτας και τα τυλίγετε.
Κολλάτε την άκρη των φύλλων βρέχοντάς τα δάχτυλά σας με τσίπουρο ή ούζο. Τα τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε περιχύνοντας με ένα κουταλάκι μέλι κάθε κομμάτι και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να τηγανίσετε τη φέτα και χωρίς να την τυλίξετε στο φύλλο, βουτώντας την στο τσίπουρο και μετά, διαδοχικά σε χτυπημένο αυγό και αλεύρι καλαμποκιού.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο