Νόστιμη με απίστευτα ενδιαφέρουσα υφή και ελαφρώς πικάντικη γεύση αυτή η απλή γυμνή πίτα θα σπάσει απλά για άλλη μια φορά ταμεία!
2 καρότα κομμένα σε κύβους και βρασμένα για 3 λεπτά
1 πατάτα κομμένη σε κύβους και βρασμένη για 4 λεπτά
1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
1/2 σελινόριζα κομμένη σε κύβους και βρασμένη για 4 λεπτά
1 βολβό παντζαριού κομμένο σε κύβους και βρασμένο για 4 λεπτά
3 αυγά
1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ.γλυκ. πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα λαχανικά και μυρωδικά μαζί με το αλάτι, τα αυγά, το γάλα και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε ώστε να δέσει το μείγμα. Τέλος ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε καλά.
Λαδώνετε ελαφρά ένα πυρέξ και το πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζετε το μείγμα της πίτας και με μια σπάτουλα το απλώνετε ομοιόμορφα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το κασέρι.
Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε την πίτα να κρυώσει και την κόβετε σε κομμάτια. Σερβίρετε κρύα.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε συνοδεύστε την με λίγο στραγγιστό γιαούρτι, να τη δροσίσει.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο