Διαβάζοντας πολλές φορές σχόλια από μανούλες που τα παιδιά τους δεν τρώνε γενικά ή δεν τρώνε κάποιες τροφές όπως πχ αβγό, δεν μπορώ να μη θυμηθώ το πρόβλημα που είχα κι εγώ με το δικό μου παιδάκι όταν ήταν μικρό. Θυμήθηκα λοιπόν ότι όταν κάποια στιγμή παραπονέθηκα στο παιδίατρό μας, μου είπε να προσπαθώ να δίνω αυτές τις τροφές μέσα από φαγητά, τα οποία της άρεσαν να τρώει. Το εφήρμοσα και πραγματικά είχαμε καλά αποτελέσματα.
Οταν πίνουμε λοιπόν τον καφέ μας στο ΜΑΡΕΛΙΑ στο Πολύγυρο, μαζί μας φέρνουν ένα πολύ νόστιμο αλμυρό κέϊκ. Αμέσως λοιπόν, σκέφτηκα ότι να ζητήσω τη συνταγή του και να σας τη δώσω προκειμένου να έχετε εναλλακτική λύση αφ’ ενός στο παράπονο , δεν τρώει αυγό το παιδί μου, αφετέρου γιατί πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ νόστιμο και θρεπτικό για κολατσιό στο σχολείο. Το ΜΑΡΕΛΙΑ το κάνει σε ταψάκι και το κόβει σε κομμάτια. Εγώ για να σας το παρουσιάσω το έκανα στη φόρμα του κέικ.
Εσείς μπορείτε να το κάνετε και σ’ ατομικά φορμάκια.
Καλή επιτυχία!!!
γιαγιά Ρένα
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΛΑ ΜΑΡΕΛΙΑ
ΥΛΙΚΑ
200 γραμ. γιαούρτι 2%
200 γραμ. ΒΙΤΑΜ λιωμένο
250 γραμ. φέτα
5 αυγά μεγάλα
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 σακουλάκι Μπέικιν
Πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το μίγμα.
Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην αρχή στους 180 βαθμούς που σταδιακά τους κατεβάζουμε στους 150. Η ώρα εξαρτάται από το φούρνο και το μέγεθος. Για το ψωμί της φωτογραφίας χρειάστηκα περίπου μία ώρα. Κάντε το τεστ της οδοντογλυφίδας και παρακολουθήστε το πώς αλλάζει χρώμα για να δειτε πότε είναι έτοιμο!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Τέλειο.....τέλειο.......τέλειο...... Μπράβο.........
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ..ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΠΟΛΥΥΥΥ ΛΑΔΕΡΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΛΑΠΑΣ ,ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ...ΕΝΩ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΕΓΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ..ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ(ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ)ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ..ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Κ ΒΓΗΚΕ ΕΤΣΙ??ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ..
Μήπως να μειώσουμε την ποσότητα του βιτάμ ???... ίσως αυτό έφταιξε και βγήκε πολύ λαδερό. Θεωρώ ότι θα έιναι εξίσου νόστιμο και με τη μισή ποσότητα βιτάμ.Θα το δοκιμάσω το βραδάκι κ θα σας ενημερώσω σχετικά ... !
πολύ ωραία συνταγή, έχει όλα τα καλά της τυρόπιτας χωρίς το φύλλο που δεν προσφέρει και πολλά διατροφικά και είναι και μπελάς να το φτιάξεις! Απλά επειδή εμένα είναι πολύ μικρός και δεν θέλω να του δώσω ακόμα φέτα, λες με ένα πιο ανάλατο τυρί όπως το ανθότυρο να γίνεται?
Μπορείς να το δοκιμάσεις. Η να ξαλμυρίσεις τη φέτα πριν τη χρησιμοποιήσεις.
Πως το κανω,την πλένω?ευχαριστω!
Ευχαριστω πολυ!
Ακούγετε πολυ νόστιμο και εύκολο! Επειδή ειμαι άσχετη θελω να ρωτήσω μερικά πραγματάκια. Το γιαούρτι πρέπει να ειναι 2% ή μπορούμε να βάλουμε και κανονικό; Και πως διατηρούμε το ψωμί; Θέλει ψυγείο η μένει έξω και ποσο καιρό; Λόγο γιαουρτιού και τυριού. Και παλι λέω ειμαι άσχετη αλλα μου άρεσε πολυ και θελω να το δοκιμάσω. Ευχαριστω.
Μπορείς να βάλει και κανονικό γιαούρτι. Εγώ το τύλιξα σε μεμβράνη και το έβαλα στο ψυγείο.
Με σκότωσες τώρα. Θα το φτιάξω το βραδάκι ΣΙΓΟΥΡΑ!