Μοιάζει με μπουγάτσα, αλλά δεν είναι! Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ απλό γλύκισμα με υλικά που συνήθως όλοι έχουμε στο ψυγείο μας και μας βγάζει από τη δύσκολη θέση, όταν θέλουμε ένα γλυκό της στιγμής.
1 κιλό φύλλο κρούστας
8 αυγά
1 μπουκάλι φρέσκο γάλα
1 1/2 γιαούρτι στραγγιστό
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουτ. σουπ. βούτυρο
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα (προαιρετικά)
Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα, το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. και στρώνετε τα μισά φύλλα, αλειμμένα επίσης με βούτυρο και πασπαλισμένα με ζάχαρη.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα (που είναι επίσης βουτυρωμένα και πασπαλισμένα με ζάχαρη).
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να πάρει χρώμα το γλυκό σας.
Σερβίρετε ζεστό, με ζάχαρη άχνη και κανέλα αν θέλετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν έχετε γλυκό του κουταλιού κυδώνι ή κεράσι, στραγγίξετε το από το σιρόπι και ρίξτε στη κρέμα. θα δώσει ωραίο άρωμα και γεύση.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο