(άνευ γλουτένης, άνευ ζάχαρης, άνευ αυγού και μπορεί να γίνει και χωρίς γαλακτοκομικά!)
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή λάδι/ βούτυρο καρύδας)
80 γρ. μέλι
βανίλια
160 γρ. ταπιόκα
20 γρ. κακάο
40 γρ. αμύγδαλο (πούδρα/αλεύρι, μπορείτε να το αλέσετε και μόνοι σας)
35 γρ. αλεύρι καρύδας
2 τσιμπιές αλάτι
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
βανίλια
1 τσιμπιά αλάτι
70 γρ. μέλι
40 γρ. λάδι καρύδας
(σε περίπτωση αποχής απο γαλ/κά στην κρέμα θα χρησιμοποιήσετε μόνο λάδι καρύδας ή ιδανικά και βούτυρο καρύδας μαζί με το λάδι)
Χτυπάμε στο μίξερ μας το βούτυρο μαζί με το μέλι, το αλάτι και την βανίλια μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτουμε μετά τα αλεύρια και το κακάο και ανακατεύουμε με το χέρι μας ζυμώνοντας.
Η ζύμη μας θα κολλάει αρκετά.
Την αφήνουμε κανά μισάωρο να ξεκουραστεί και να ρουφήξει η καρύδα τα υγρά και μετά την τυλίγουμε και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο και να είναι πιο έυπλαστη.
Μόλις τη βγάλουμε από το ψυγείο την ανοίγουμε με ένα πλάστη ανάμεσα σε μεμβράνες (δε θέλουμε να κολλήσει η ζύμη μας στον πλάστη!) στο πάχος που θέλουμε και κόβουμε με τα ειδικά εργαλιάκια το σχέδιο που θέλουμε ή κάνουμε μόνοι μας μπαλάκια και τα πατάμε λίγο να γίνουν κάπως επίπεδα.
Ψήνουμε στους 170oC αντιστάσεις, μεσαία σχάρα (σε κάποιους φούρνους λειτουργεί καλύτερα ο αέρας, επιλέξτε εσείς πώς θα τα ψήσετε) για περίπου 15 λεπτά, αναλόγως σχήματος.
Βγάζοντας τα από το φούρνο δε τα πειράζουμε γιατί είναι ακόμα μαλακά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά προχωράμε στη γέμιση τους με την κρέμα.
Να τονίσω πώς αυτή η ζύμη είναι ελαφρώς πιο κολλώδης από αυτήν των κουραμπιέδων, μη σας απασχολεί όμως, δεν απλώνουν και είναι ακόμα πιο τραγανά!
Χτυπάμε στο μίξερ μας όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια αφράτη και λεία κρέμα.
Παίρνουμε ένα μπισκοτάκι, το γυρίζουμε από την ανάποδη, βάζουμε την κρέμα και καπακώνουμε με ένα άλλο μπισκότο!
Έτοιμα!!!!!
Καλή επιτυχία!
Σκοπός μου είναι ένας.. Η διάδοση μιας πιο σωστής και θρεπτικής διατροφής για όλους και εύχομαι και ελπίζω κάποια στιγμή το καταφέρω!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο