1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
4 αυγά
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
3 – 4 σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
3 κουτ. σουπ. κακάο σε σκόνη
Ρίχνετε κάδο του μίξερ 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο σε κύβους και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέστε τα αυγά ένα – ένα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα ¾ φλιτζάνι γάλα. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Χωρίστε το μείγμα σε τρία μπολ. Στο ένα μπολ ρίχνετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης έτσι ώστε η ζύμη να χρωματιστεί ροζ ομοιόμορφα. Στο δεύτερο προσθέτετε το κακάο, την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζετε το λευκό μείγμα στην άκρη κατα μήκος της μεγαλύτερης πλευράς. Στη συνέχεια παράλληλα αδειάζετε το σοκολατένιο μείγμα και τέλος το ροζ.
Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Μπορείτε αν θέλετε να το πασπαλίσετε με λιγη άχνη ζάχαρη.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο