1/2 πακέτο φύλλο χωριάτικο
2 κουτ. σουπ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
1/2 κοτόπουλο βρασμένο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα
2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
1/3 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 αυγά ολόκληρα
1/3 κουτ.γλυκ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 κουτ. σουπ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά ολόκληρα
Καθαρίζετε το βρασμένο κοτόπουλο από τα κόκκαλα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και τρίβετε την κεφαλογραβιέρα.
Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Αποσύρετε από την φωτιά , μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και ανακατεύετε με το τυρί, το γάλα, τα 2 αβγά χτυπημένα, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε 6 φύλλα έτσι ώστε να εξέχουν λίγο από το χείλος του. Τα βουτυρώνετε ένα ένα και πασπαλίζετε ανάμεσα τους με το τυρί. Μοιράζετε τη γέμιση και γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν στριφτά, προς τα μέσα.
Ζεσταίνετε τον ζωμό κοτόπουλου , πρόσθετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία τον παχύρευστο χυλό. Αποσύρετε από την φωτιά , αφήνετε
τον χυλό να κρυώσει λίγο και ανακατεύετε με τα 2 αβγά χτυπημένα.
Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45’μεχρι να ροδίσει από πάνω.
Το φύλλο κρούστας δίνει μια ωραία τραγανή υφή στην πίτα αλλά μπορείτε να φτιάξετε και ένα φύλλο τάρτας ειδικά για αυτή την πίτα με αλεύρι, κρύο νερό και βούτυρο.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο