1 κιλό καλαμποκάλευρο
1/2 κιλό αλεύρι σκληρό
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
25 γρ. μαγιά νωπή
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
Διαλύετε τη μαγιά σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Κοσκινίζετε το καλαμποκάλευρο και το σκληρό αλεύρι σε ένα μπολ. Ανοίγετε μια μικρή λακκούβα στη μέση και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το μείγμα της μαγιάς και το αλάτι. Προσθέτετε λίγο – λίγο το νερό, όσο είναι απαραίτητο για να προκύψει ένα παχύρρευστο και ομοιογενές μείγμα. Ανακατεύετε τον χυλό με μια ξύλινη κουτάλα.
Αλείφετε ένα τετράγωνο ταψί, 32 εκ., με λίγο ελαιόλαδο και αδειάζετε το μείγμα. Το απλώνετε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας βρεγμένης σπάτουλας.
Ψήνετε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε το ψωμί να κρυώσει.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να το εμπλουτίσετε με σπόρους από κύμινο ή μάραθο.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο