Κλασσική πλούσια και αξεπέραστη μαγειρίτσα με μπόλικες πρασινάδες που την ελαφραίνουν αρκετά. Η διαφορά είναι ότι δεν έχει ρύζι
1 συκωταριά αρνίσια
1 κεφαλάκι αρνίσιο
1 κιλό κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1 κουτ. σουπ. δυόσμο φρέσκο
1 κουτ. σουπ. μάραθο φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 φλιτζάνια κρασί λευκό
1 φλιτζάνι λάπαθα
2 φλιτζάνια σπανάκι
2 αυγά
3 μέτρια λεμόνια
1 κουτ. σουπ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένετε τη συκωταριά, τη ζεματίζε σε βραστό νερό για 5 λεπτά, την αφήνετε για λίγο να κρυώσει και την κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Πλένετε το κεφαλάκι, το βράζετε για περίπου ½ ώρα, το αποσύρετε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και κρατάτε ξεχωριστά τον ζωμό.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μάραθο και τα σκόρδα. Τα σοτάρετε σε 1 κουταλιά βούτυρο και τα σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε στη συνέχεια τον ζωμό, το υπόλοιπο βούτυρο και την αρνίσια συκωταριά. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 20 λεπτά, ενώ στο μισό αυτού του χρόνου προσθέτετε και όλα τα χορταρικά, πλυμένα και χοντροκομμένα.
Καθαρίζετε εν τω μεταξύ το κεφαλάκι από τα κόκαλα, προσθέτετε το καθαρό κρέας στο φαγητό και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη. Τέλος, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και με 1-2 κουταλιές ζωμό από το σκεύος και περιχύνετε το φαγητό.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 – 3 κουταλιές της σούπας ρύζι
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο