Γεια σας μανούλες!!
Έφτασε η ώρα να οργανωθούμε σιγά σιγά γιατί τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!! Στην οικογένεια μου θυμάμαι να καταναλώνουμε κάθε Χριστούγεννα πολλά κιλά μελομακάρονα! Αρέσουν σε όλους! Ξεκινάμε λοιπόν απο τα μέσα Νοεμβρίου και φτιάχνουμε δυο-δυο τις δόσεις. Κάθε φορά που θα τελειώσουν, ανανεώνονται αμέσως!
Αυτή η συνταγή είναι της γιαγιάς μου. Πραγματικά τρομερή μαγείρισσα στα νιάτα της. Και ενώ μου αρέσει γενικότερα να πειραματίζομαι στην κουζίνα, αυτή την εκτελώ ακριβώς!
Αξίζει να τα δοκιμάσετε… και εννοείται πως περιμένω και τις εντυπώσεις σας!
Φιλιά!!!
1 κιλό λάδι (μισό μισό ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο)
2 κιλά αλεύρι
500γρ ζάχαρη
2 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
250γρ χυμό πορτοκαλιού
1 φλυτζανάκι κονιάκ
1 κ.σ γαρύφαλλο
1 κ.σ κανέλα
4 κ.γ μπέικιν
2 κ.γ σόδα
500γρ καρύδια χοντροτριμμένα
Για το σιρόπι
1,5 κιλό μέλι
1,5 ποτήρι νερό
1,5 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστασεις για 30 λεπτά περίπου
Ετοιμαζουμε το σιροπι
Ρίχνουμε τα μελομακάρονα λίγα λίγα στο σιρόπι, για 3-4 λεπτά περίπου, ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε
Στρώνουμε τα μελομακάρονα μας σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια
Tips: Για το σιρόπιασμα θα πρέπει τα μελομακάρονα να ειναι κρύα και καυτό το σιρόπι ή το αντίθετο
Καλή επιτυχία!
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Πρέπει να τον ξαφρισουμε το σιρόπι
Εγιναν φοβερα Ολγα. Λιγα εχουμε πλεον... ευχαριστουμε!!!
SOS! γιατι ξεκιναω να τα φτιαχνω! Το 1,5 ποτηρι νερό στο σιρόπι δεν είναι λίγο? (Μηπως εχει γινει τυπογραφικο λαθος)
Οχι σωστό είναι.Απλα αμα τα θες πολύ μελωμένα ίσως χρειαστεί γενικά περισσότερο σιρόπι
Ευχαριστω!!!!!!
Ολγα, ερωτηση, το σιροπι το βραζουμε κανονικα 5 λεπτα, ετσι?
Einai teleia.....k egw etsi ta kanw mono!!!!!
Στα υλικά που γράφει 500γρ καρύδια είναι για το πασπάλισμα από πάνω ή για το μείγμα???
Καλησπέρα!!Για το πασπάλισμα.Στο μείγμα δεν έχει καρύδια,εκτός και αν θες να κάνεις γεμιστά
Πραγματικά πόσα βγαίνουν;Μου φαίνονται τεράστιες οι ποσότητες των υλικων, π.χ 1 κιλό λάδι, 2 κιλά αλεύρι κτλ
καμια 80αρια μελομακάρονα!
ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΙΓΟΥΡΕΥΟΜΑΙ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ!!!! ΚΑΤΙ ΣΕ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΤΕ;; ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ!!! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ......
Σιγουρα 1,5 κιλο μελι βαζουμε? Και ζαχαρη, αφου βαζουμε το μελι...
Σίγουρα Έφη μου και μπορεί και περισσότερο ανάλογα αν τα θέλουμε πολύ μελωμένα ή λίγο!Ναι έχει και ζάχαρη μέσα το σιρόπι
Ευχαριστω! Θα τα φτιαξω αυτα φετος!!!
Κι εγω λατρευω τα μελομακαρονα αλλα δε θελω να κανω παρα πολλα. Ποσα βγαινουν με αυτη τη δοση;
πολλα!!!Κάνε την μισή δόση Μαρία μου!