Τις προάλλες περάσαμε για πρώτη φορά μια βόλτα από το εκπτωτικό εμπορικό κέντρο Mc Arthur Glenn και δοκιμάσαμε παγωμένο γιαούρτι από το Yasu το οποίο πουλάει ακριβώς αυτό: παγωμένο γιαούρτι! Ξετρελαθήκαμε οικογενειακώς!!!
Έτσι πήρα σβάρνα το internet και έψαξα συνταγές για να κάνουμε παγωμένο γιαούρτι στο σπίτι. Μου έκανε εντύπωση πως δεν βρήκα μία στάνταρ συνταγή αλλά πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Οι περισσότερες προτείνουν τη χρήση παγωτομηχανής και η αλήθεια είναι πως μετά την πρώτη μου απόπειρα για παγωμένο γιαούρτι, σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρω μία. Ναι μεν, μου πέτυχε ΑΛΛΑ χρειάστηκε να ξενυχτήσω πάνω από τον καταψύκτη για να «χτενίσω» το παγωμένο μου γιαούρτι ανά τρεις ώρες. Στο βίντεο που ακολουθεί, η κοπέλα που το φτιάχνει το κάνει μόνο μια φορά, αλλά οι περισσότεροι προτείνουν ανακάτεμα του παγωτού ανά μία ώρα, έτσι βρήκα μια μέση λύση. Με την παγωτομηχανή, όμως, δεν έχει τέτοια: ετοιμάζεις το μείγμα και την αφήνεις να κάνει τη δουλειά της.
Αν λοιπόν, επιχειρήσετε να το φτιάξετε χωρίς παγωτομηχανή, βγάλτε το από την κατάψυξη μετά από κανένα τρίωρο και ανακατέψτε το να πάρει… αέρα! Εγώ το έκανα δυο φορές για να είμαι σίγουρη.
Το αποτέλεσμα πάντως ήταν ΓΕΥ-ΣΤΙ-ΚΟ-ΤΑΤΟ!
Αυτή είναι μια από τις παχυντικές εκδοχές (περιέχει κρέμα γάλακτος και ζάχαρη), αλλά θα κάνω και άλλες και θα σας τις δείξω!
Υλικά:
200 mL κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού λικέρ πορτοκάλι (εγώ δεν έβαλα)
500 γραμμάτια στραγγιστό γιαούρτι
Φράουλες (όσες… πάρει)
Εγώ έβαλα και ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλλια
Είμαι η μαμά της Αθηνάς, του Αρχέλαου και του Άγγελου. Λατρεύω τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Όπως άλλωστε λατρεύω το να είμαι μαμά! Σπούδασα Ιατρική, ασχολήθηκα από νωρίς με τη μουσική, το γράψιμο και ένα σωρό άλλα πράγματα ώσπου με κέρδισε τελικά το internet που συνδυάζει τα πάντα! Ευχαριστώ που διαβάζετε το Είμαι Μαμά! Κατά κάποιο τρόπο, παιδάκι μου είναι και αυτό! :)
Αχ Ολίβια αχ. Μετά τη γέννα έχασα , ξαναπήρα, ξαναέχασα και τώρα είμαι στη φάση που ξαναπήρα..γιογιο δηλαδή κανονικό!!! Πάντως φαίνεται νοστιμότατο!!! Και ευκολότατο , αν εξαιρέσεις το ανακάτεμα δηλαδή..