Το κοφινάκι ΒΑΛΜΑ είναι ένα λευκό γίδινο τυρί σε άλμη, με τη φόρμα που είχε το παραδοσιακό κοφινάκι των παλαιών τυροκόμων. Έχει μια ελαφρώς πιπεράτη, υφάλμυρη γεύση και πλούσιο άρωμα. Είναι ατελείωτοι οι τρόποι χρήσης αυτού του πραγματικά ξεχωριστού τυριού.
Για το φύλλο
750γρ αλεύρι
1 ποτηράκι κρασιού λάδι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
2 κ.σ ξύδι
νερό(όσο πάρει)
Για την γέμιση
1/2 κιλό σπανάκι
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
400 γρ τυρί κοφινάκι
Αλάτι-πιπέρι
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το λάδι και το ξύδι
Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει απο τα χέρια
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 6 μπάλες, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τις αφήνουμε ξανά στην λεκάνη
Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε το σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο,τα κρεμμύδια,το κοφινάκι,τον άνηθο,αλάτι και πιπέρι
Τα τρίβουμε όλα μαζί καλά με τα χέρια μας μέχρι να κάτσει το σπανάκι
Ανοίγουμε τα φύλλα μας με τον πλάστη ένα ένα πασπαλίζοντας συχνά με λίγο αλεύρι
Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα 3 φύλλα(λαδώνουμε το καθένα ξεχωριστά)
Απλώνουμε την μισή γέμιση,τοποθετούμε 1 φύλλο και τελειώνουμε με την υπόλοιπη γέμιση
Στρώνουμε τα τελευταία 2 φύλλα και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα
Χαράσουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ωρα περίπου,μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο