Σήμερα σας δίνω τη συνταγή που μας έδωσε η διαιτολόγος μας, η Θεανώ, για το διαιτολόγιο της προηγούμενης εβδομάδας και ξετρελαθήκαμε οικογενειακώς!
Είναι μια συνταγή για κινέζικο ρύζι, είναι χορταστικότατο και πεντανόστιμο!
Δοκιμάστε το!!
Υλικά
75 γρ αρακά
1 κόκκινη πιπεριά,
1 αγγούρι
225γρ κοτόπουλο
3 αυγά
225 γρ γαρίδες
100γρ ρύζι
μαιντανός
σόγια σος
Εκτέλεση:
Βράζουμε τον αρακά για 5 λεπτά.
Κόβουμε σε λουρίδες την πιπεριά.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια, το αγγούρι & το κοτόπουλο σε τεμάχια.
Ζεσταινουμε το λάδι, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια & το αγγούρι για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες & το κοτόπουλο & τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά & τα ρίχνουμε στο φαγητό, ανακατεύοντας.
Βράζουμε παράλληλα το ρύζι & μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε & αυτό στα υπόλοιπα υλικά, μαζί με τον αρακά & την σόγια.
Μαγειρεύουμε 6 λεπτά ακόμα & σερβίρουμε το φαγητό, αφού το πασπαλισουμε με μαιντανό.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Ακριβώς την ίδια απορία είχα κι εγω.. Δε ξέρω τη επιγευση θα μου άφηνε το αγγουρι μαγειρεμενο.. Ασε που δε καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα του μιας και το μόνο που αφήνει στο φαγτο είναι νερό!! Η θρεπτικη του αξία εφόσον μαγειρευτει παύει να υφίσταται..επίσης δεν έχεις αναφέρει ολιβια τον τύπο του ρυζιού που χρησιμοποιησες. Είναι basmati ή το κίτρινο ; Κατα τα αλλα μου φαίνεται απλό κ νόστιμο.. Ααα εγω θα έβαζα κ καροτάκι δίνει μια φυσική γλύκα στο κινέζικο και κάνει κ καλο και στο δέρμα:-))
Το αγγούρι μετά το σωταρισμα, έχει καλή γεύση??? Δε μπορώ να το φανταστώ κ δεν έχει τύχει κ να δοκιμάσω αγγούρι μαγειρεμένο...
Πολύ νόστιμο ακούγεται! Ανέβασε κ άλλες!!!!!!!!
Στη συνταγή αναφέρεις κρεμύδια, στα υλικά όχι. Μήπως χρειάζεται κάποια διόρθωση;
Ναι μωρέ, τα ξέχασα τα καημένα! Βάζεις κανονικά κρεμμύδι!