Με τέσσερα μόνο υλικά έχετε φτιάξει το πιο λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα στον κόσμο
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα bitter
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σερβίρισμα
½ φλιτζάνι φλούδες πορτοκαλιού κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια (χωρίς το άσπρο μέρος)
Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα και το γάλα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχτι να αποκτήσει παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι.
Διπλώνετε με απαλές κινήσεις την παχύρευστη κρέμα στη σοκολάτα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτετε το ξύσμα και ανακατεύετε.
Μοιράζετε το μείγμα σε 10 βαζάκια ή ποτήρια του ουίσκι και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Γαρνίρετε με τις ψιλοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε το γλυκό και με τριμμένα μπισκότα κανέλας.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο