Η γλυκοπατάτα είναι λίγο «παραμελημένη» από τους Έλληνες. Στο εξωτερικό είναι μία από τις πρώτες επιλογές για την εισαγωγή στερεών, ακόμα και για τα μωράκια που ξεκινούν αρκετά νωρίς.
Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, δίνει γλυκιά γεύση στο φαγητό (ακόμα και ένα μικρό κομμάτι είναι αρκετό) και βοηθά στα αλεσμένα να αποκτήσουν μια πιο λεία υφή.
Ταιριάζει βασικά με τα… πάντα! Είτε με λαχανικά, είτε με φρούτα! Ναι, ναι, δοκιμάστε την με μήλο ή με αχλάδι και θα τρελαθείτε ακόμα και εσείς!
Μπορεί να «μαγειρευτεί» είτε στην κατσαρόλα, είτε στον ατμό, είτε στο φούρνο. Αν θέλετε να τη «φουρνίσετε», τυλίξτε την σε αλουμινόχαρτο και αφήστε την για μία ώρα στο φούρνο (γύρω στους 180 βαθμούς), χωρίς να την έχετε ξεφλουδίσει. Μόλις είναι έτοιμη, σκίστε τη φλούδα της και πάρτε το «ψαχνό».
Έχω δοκιμάσει να την ετοιμάσω με όλους τους παραπάνω τρόπους και προτιμώ τον ατμό και το φούρνο σε σχέση με την κατσαρόλα.
Μπορείτε να ετοιμάσετε μεγάλη ποσότητα και να έχετε έτοιμες δόσεις στην κατάψυξη.
Όπως με κάθε νέα τροφή, έτσι και εδώ, εισάγετε προσεκτικά, αν και γενικά η γλυκοπατάτα θεωρείται ασφαλής επιλογή από κάθε άποψη.
Μπορείτε πάντα να προσθέσετε γάλα, μητρικό ή αγελάδος, αν και προσωπικά θεωρώ ότι ειδικά με τη γλυκοπατάτα δεν είναι απαραίτητο.
Η γλυκοπατάτα είναι πολύ καλή και για να περάσει το μωρό στο στάδιο της μπουκιάς και του μασήματος, αφού τα κομματάκια της είναι πολύ μαλακά (πιο μαλακά από την πατάτα, ακόμα και από την μπανάνα!)
Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε και άλλους μιαμ συνδυασμούς!
Ευχαριστούμε τη Philips Avent που μας στηρίζει στα «μαγειρικά» μας βίντεο!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Και στον δικό μου ''έπιασε'' το κόλπο με τη γλυκοπατάτα. Δεν άνοιγε το στόμα του να φάει τίποτα και από όταν του την έδωσα τρώει όλο το φαί του. Στην αρχή την έβαζα σε όλα τα φαγητά του και σιγά σιγά την σταμάτησα...Τώρα τα τρώει όλα ευτυχώς με γλυκοπατάτα ή χωρίς...
Βρε κορίτσια βοήθεια! Εγω βρίσκω κατι γαιδουρογλυκοπατατες που έχουν το χρώμα της πατάτας το κιτρινοπο και ειναι απλά γλυκιές ΑΛΛΑ εγω θέλω τις άλλες που ειναι οπως στη φώτο ποιο πάνω, πορτοκαλί φανταχτερό! Τα λεγόμενα yams. Ξέρει καμμιά που μπορω να τις βρω στην Αθήνα;;;
Εμάς αν δεν εχει γλυκοπατάτα το φαγητό δεν το τρωει! Μόνο η γλυκοκολοκύθα μπορεί να την αντικαταστήσει και αντε και κανένα παντζάρι
Εγώ τη δοκίμασα στην μικρή μου μετά από παρότρυνση του παιδίατρου, όταν στην αρχή των αλεσμένων δεν έτρωγε καθόλου ειδικά το μοσχάρι, γιατί προφανώς την ξένιζε η γεύση.. Μόλις έβαλα γλυκοπατάτα, το καταβρόχθιζε! Δυστυχώς Ελληνικές γλυκοπατάτες όσο και να έψαξα σε λαϊκες (τις γύρισα όλες της περιοχής μου) δεν βρήκα ποτέ (ούτε στην εποχή τους)! Οπότε αγόραζα από τον μανάβη μου γλυκοπατάτες Λατινικής Αμερικής! Πάντως είναι 10 φορές πιο θρεπτικές από το καρότο! Αν έχετε πρόβλημα με το φαγητό (στα μωρούλια ειδικά που μόλις άρχισαν), δοκιμάστε το! Είναι life saviour!!!!! :)
Σήμερα μόλις της έδωσα γλυκοπατάτα,με μοσχαράκι,και πάτάτα-καρότο,και ξετρελάθηκε η 7 μηνών κ 2 ημερών κούκλα μου!Μαγειρεμένη στον ατμό,όπως όλα όσα της ετοιμάζω,κ νοστιμότατη,την δοκίμασα κ εγώ!