Έπεσα πάνω σε αυτή την παράξενη συνταγή στον Guardian και είπα να σας δώσω ένα-ένα τα βήματα για να τη δοκιμάσετε και στο σπίτι με τα παιδιά σας.
Θα μαγέψει τα παιδιά με τις διαφορετικές υφές και τα χρώματα που κάνουν αυτό το κέικ… εξωγήινο! Και πού ξέρετε, ίσως τα κάνει να φάνε επιτέλους σπανάκι!
Υλικά:
1. Ετοιμάστε τον πολτό του σπανακιού όταν θα είστε μόνη στην κουζίνα, για να τους εκπλήξετε. Το άρωμα του σπανακιού θα αναμειχθεί με τη βανίλια και δεν θα τρομάξει τα παιδιά καθώς κρυώνει. Βάλτε το σπανάκι σε ένα κατσαρολάκι με το νερό και βράστε το με κλειστό το καπάκι για ένα λεπτό, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Βάλτε το σε ένα μπλέντερ με το κουτάλι και κάντε το πουρέ με λεπτή υφή, βάζοντάς το έπειτα σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τη βανίλια και αφήστε το μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου ή να κρυώσει. Το μείγμα αυτό μπορεί να ετοιμαστεί και μία μέρα πριν, αν θέλετε, και να το φυλάξετε στο ψυγείο.
2. Όταν θελήσετε να ετοιμάσετε το κέικ, δώστε στα παιδιά σας να καθαρίσουν τα μήλα προσεκτικά. Το επόμενο πράγμα που έχουν να κάνουν είναι να αφαιρέσουν τον πυρήνα και να τα κόψουν – κάτι που μπορείτε να κάντε και σεις.
3. Όσο τα μήλα καθαρίζονται, χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χειρός – ή ένα ξύλινο κουτάλι αν και θα σας κουράσει περισσότερο – για να χτυπήσετε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ ώσπου να γίνει αφράτο το μείγμα. Ρίξτε ένα ένα τα αβγά χτυπώντας τα στο μείγμα ένα τη φορά.
4. Αποκαλύψτε τους το μείγμα σπανακιού. Βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στα παιδιά σας να ρίξουν μέσα και να ανακατέψουν τα κομμάτια του μήλου.
5. Ανακατέψτε τα μήλα που είναι πλέον καλυμμένα με το μαγικό πράσινο μείγμα και ρίξτε τα στο άλλο μείγμα με τα αβγά, έπειτα ρίξτε κοσκινίζοντας το αλεύρι, το κορνφλάουρ και το baking powder στο μπολ. Δώστε στα παιδιά σας να τα ανακατέψουν καλά. Το μείγμα είναι αρκετά πηχτό, γι’ αυτό πείτε τους να τα δώσουν όλα!
6. Δώστε στα παιδιά σας να σας βοηθήσουν να ρίξετε το τελευταίο μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί, και ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς (160 με αέρα) για περίπου 35 λεπτά, ή δοκιμάζοντας αν μία οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή. Αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ταψί.
Αν θέλετε μπορείτε να το καλύψετε με ένα γλάσο που θυμίζει λάσπη. Πράσινο κολλώδες μείγμα σπανακιού, κέικ μήλου, γλάσο που θυμίζει λάσπη. Πραγματικά μου κάνει εντύπωση και θέλω να το δοκιμάσω, αν και οι Βρετανοί δε φημίζονται για τη μαγειρική τους!
Για το γλάσο θα χρειαστείτε:
Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα και ανακατέψτε τη μετά με την πραλίνα φουντουκιού και έπειτα αλείψτε το κέικ. Φανταστείτε πως είναι ένας πελώριος κρατήρας γεμάτος λάσπη!
Τέλος, καλύψτε το με τα σοκολατάκια και τα ζαχαρωτά της αρεσκείας σας.
Καλοφάγωτο!
ΟΚ,!!!! ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΤΙ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ; ,ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;( ΕΙΝΑΙ ΣΤΥΦΟ..)! .....................................