Από την μία η Νίκη με τα αριστουργήματά της, από την άλλη η Ολίβια με την τούρτα που θες να βουτήξεις στην οθόνη να την φας, ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα από την τούρτα της Ναυσικάς και απηύδησα η γυναίκα!
Ομολογώ πως δεν τολμώ καν να κάνω καμία από τους τούρτες που κάνουν τα κορίτσια! Δεν το έχω. Έχω προσπαθήσει και έχω αποτύχει παταγωδώς πολλάκις.
Ναι αλλά τι να έκανα; Να έμενα χωρίς τούρτα; Α πα πα!! Άλλωστε έχει γίνει must! Έψαξα, κοίταξα σε όλο το ίντερνετ και βρήκα!
Τούρτα χωρίς ψήσιμο με 4 υλικά, της Ντίνας Νικολάου. Εύκολη να την πω; Πανεύκολη να την πω;
Ακολούθησα τα βήματα ακριβώς (σιγά το δύσκολο) και ναιιιιι μας άρεσε!!!
Πάμε να σας πω πως την έφτιαξα (Ναι κορίτσια, κι εγώ έβγαλα φωτογραφίες βήμα βήμα.. τι δηλαδή, επειδή είναι εύκολη; …..άντε γιατί α! 🙂 )
Υλικά
300 γρ. μπισκότα τύπου cookies σοκολάτας
100 gr. βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος (η αυθεντική συνταγή λέει κουβερτούρα με 55% κακάο)
Εκτέλεση
Πετάμε τα μπισκότα σε ένα τάπερ και με το αξεσουάρ που π.μ. (προ μαμαδοσύνης) έφτιαχνα μοχίτο και τα θρυμμάτισα.
Τους έριξα και το λιωμένο βούτυρο, τα ανακάτεψα, τα έστρωσα πατητά σε έναν δίσκο και έτοιμη η βάση! Την άφησα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Κατόπιν σε ένα κατσαρολάκι έβαλα την κρέμα γάλακτος και την άφησα να ζεσταθεί (όχι να βράσει).
Την κατέβασα από το μάτι και έριξα μέσα την σοκολάτα για να λιώσει!
Μόλις έλιωσε, άπλωσα την κρέμα πάνω στην βάση, την διακόσμησα με μπανάνες (κόλαση) και ξανά στο ψυγείο για 2 ώρες!
Ένα σας λέω : ΜΙΑΜ!
Όχι που θα κάτσω να σκάσω! 🙂 Την επόμενη φορά θα βάλω τις μπανάνες ανάμεσα στην βάση και στην κρέμα σοκολάτα.
Σας φιλώ γλυκά στην μούρη
μαμά Σοφία
[divider]
Η Σοφία είναι μαμάς της Μαρκέλλας, τις περιπέτειες της οποίας μπορείτε να διαβάζετε στο www.μαρκέλλα.gr
Mπορείτε όμως να την εμπιστευτείτε για κάθε είδους εκτύπωση και όχι μόνο: Mama’s Prints!!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Γεια σας κοριτσια!!μια ερωτηση εχω.. Η βαση με τα μπισκοτα μου βγηκε λιγο γλυκια...τι μπορω να κανω;;ή τι αλλα μπισκοτα να χρησιμοποιησω;;ευχαριστω!!
Αν σου φάνηκε γλυκιά, διάλεξε μπισκότα με λιγότερη ζάχαρη....τύπου digestive ίσως;
Εγώ θα το κανω με φράουλες.....
Να το κάνεις :p
Την εκανα! Πολυ νοστιμη οντως αλλσ ειχα μια αστοχια...μου κολλησε η βαση κατω! Εγινε πολυ στεγνη. Τι μπορει να εκανα λαθος? Ακολουθησα κατα γραμμα τις δοσολογιες!
χμμμ το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι το βούτυρο; Τα μπισκότα; Δεν ξέρω τι να σου πω. Δοκίμασε με λίγο περισσότερο βούτυρο, αν και εμένα οι παραπάνω αναλογίες μου είναι οκ
Να ρωτήσω κ γω η άσχετηηη κάτι? σε βάση τούρτας το βάζουμε? δε χύνεται η λιωμένη σοκολάτα?
Όπου θες βάλτο. Απλώς εγώ είχα βάση και το έβαλα εκεί! όχι δεν χύνεται η σοκολάτα γιατί γίνεται παχύρευστη.
να σε καλα βρεεε Σοφια μου (περα οτι μου ανοιξες την ορεξη για γλυκο) μου εδωσες κ μια πολυ ωραια ιδεα για να την κανω το σ.κ. που περιμενω τα κουμπαρια μου, να μη φτιαχνω ολο τα ιδια κ τα ιδια !!!! ετσι οπως το βλεπω μου κανει και κατι σαν σουφλε σοκολατας κρυο .... κανω λαθος ???? ;)
Κάπως έτσι ναι :)
Αύριο φτιάχνω γλυκάκι. Θα το έκανα τώρα, αλλά βαριέμαι τώρα να πάω να αγοράσω μπισκότα...
Περιμένω εντυπώσεις :)
Ρε σεις θα τον πάθω τον διαβήτη τελικά εδώ μέσα! Δε τη γλυτώνω! Βρε Σοφάκι, τι σου φταίω η κακομοίρα που και μπισκότα έχω σπίτι και κουβερτούρα? Είδες τώρα τι έκανες? Με βάζεις να πάω να πάρω μια κρέμα γάλακτος γυρνώντας από τη δουλειά και να φτιάξω την τούρτα. Δηλαδή goodbye δίαιτα (καλά.. δεν έκανα..), hello διαβήτη τύπου 2! :) :) :) :) :)
χαχαχαχαχαχα!!!!
Πολύ ωραίο και πολύ σοκολατένιο ακούγεται!σαν cheesecake σοκολάτας ένα πράμα.
Είναι κόλαση σου λέω!
Την συγκεκριμένη συνταγή την κάνω κι εγώ σε σχήμα τάρτας (και όχι τούρτας - αλλά ομολογουμένως και η τούρτα ακούγεται ωραία ιδέα!). Επίσης, αν σας αρέσουν οι ξηροί καρποί (και δεν απευθύνεται το γλυκό σε μικρά παιδιά) μπορείτε να προσθέσετε όσους και ότι είδος θέλετε! Ωραία συνταγή!
:)
μου αρέσεις πολύ....πες τα επιτέλους....εγώ με την ζαχαρόπαστα έχουμε φτάσει σε διαζύγιο, έχει πάρει και περιοριστικά μέτρα, η ιδέα της μόνο με συγχύζει α και η ιδέα ότι όλοι οι άλλοι την φτιάχνουν τόσο σούπερ και απλά.... αντί για μπισκότα μπορείς να βάλεις και γκοφρέτες τις γνωστές με γέμιση(εάν είναι καλύτερη μάρκα έχει και καλύτερο αποτέλεσμα) στο multi εκεί δηλ. που λιώνουμε τώρα τις βρεφικές μας σπεσιαλιτέ, και μετά να το στουμπώσεις το μείγμα με τα χέρια σε ένα ταψάκι, πυρεξάκι ότι θες, και δεν χρειάζεται βούτυρο, και μετά κανονικά την διαδικασία που περιγράφεις .επίσης για κουβερτούρα χρησιμοποιώ αυτήν που πουλούν σε γερμανική αλυσίδα και βγαίνει τέλεια!
χα, ωραία ιδέα! κι εσύ με αρέσεις!