Για την ζύμη
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 κ.σ αλάτι
1 σφηνάκι ρακί
Νερό όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι)
Για την γέμιση
350γρ ανθότυρο τριμμένο (μυζήθρα μαλακή ανάλατη)
150γρ φέτα τριμμένη
2 αυγά
Δυόσμο ξερό (ποσότητα ανάλογα τα γούστα)
Πιπέρι
Λίγο λάδι για το άλειμμα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το λάδι,το αλάτι,τη ρακί και λίγο λίγο νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το ανθότυρο με την φέτα,τα αυγά,τον δυόσμο και λίγο πιπέρι
Παίρνουμε το ζυμάρι και σε αλευρωμένη επιφάνεια με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο
Με ένα ποτήρι ή άλλο σκεύος(ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να τα κάνουμε) κόβουμε πολλά στρογγυλά κομμάτια ζύμης
Μοιράζουμε την γέμιση στα πιτάκια και τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.Παίρνουμε ένα πιρούνι και τα πατάμε καλά για να κλείσουν
Αραδιάζουμε τα καλτσούνια σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει πρώτα με λαδόκολλα,τα λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
χμμμμ χωρίς μαγια με αλευρι για όλες τις χρησεις πώς θα φουσκώσει το ζυμαρι? Μήπως πρεπει να βαλουμε και μαγια?