Το κοφινάκι ΒΑΛΜΑ είναι ένα λευκό γίδινο τυρί σε άλμη, με τη φόρμα που είχε το παραδοσιακό κοφινάκι των παλαιών τυροκόμων. Έχει μια ελαφρώς πιπεράτη, υφάλμυρη γεύση και πλούσιο άρωμα. Είναι ατελείωτοι οι τρόποι χρήσης αυτού του πραγματικά ξεχωριστού τυριού.
350 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά
400 γρ αλεύρι
50 γρ μαύρη ζάχαρη
250 γρ τυρί κοφινάκι σε μικρά κομματάκια
1 κ.γ μπέικιν
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 χούφτα γραβιέρα τριμμένη
200 γρ ελιές χωρίς το κουκούτσι
200 γρ ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
ρίγανη
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και τα αυγά
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, τις ελιές και τα ντοματίνια συνεχίζοντας το ανακάτεμα
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι 24 εκ,στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με ρίγανη
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο