Το κοφινάκι ΒΑΛΜΑ είναι ένα λευκό γίδινο τυρί σε άλμη, με τη φόρμα που είχε το παραδοσιακό κοφινάκι των παλαιών τυροκόμων. Έχει μια ελαφρώς πιπεράτη, υφάλμυρη γεύση και πλούσιο άρωμα. Είναι ατελείωτοι οι τρόποι χρήσης αυτού του πραγματικά ξεχωριστού τυριού. Εμείς είπαμε να ξεκινήσουμε από τα βασικά: μια πεντανόστιμη τυρόπιτα!
500γρ φύλλο χωριάτικο για πίτες
400γρ τυρί κοφινάκι ΒΑΛΜΑ
300γρ κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
3 κ.σ γιαούρτι
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Λίγο πιπέρι
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το κοφινάκι και το ανακατεύουμε με το κασέρι, τα αυγά, το γιαούρτι και λίγο πιπέρι
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και στρώνουμε τα μισά φύλλα,τα οποία τα λαδώνουμε ξεχωριστά το καθένα
Απλώνουμε την γέμιση και καπακώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα καλά λαδωμένα
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο