Μανουλίνες μου γλυκές… Πολύ γνωστή η σημερινή συνταγή!!
Τώρα αν η πηγή ειναι σωστή δεν ξέρω, ξέρω πως εγώ από την κόρη της κυρίας Ρούλης την έμαθα… την Αλεξάνδρα!! Οπότε το όνομα τους στο βιβλίο συνταγών μου της ανήκει!!
Θα μπορούσες να τα πεις «Τυροπιτάκια του πενταλέπτου» ή «Τυροπιτάκια ορφανά» ή Τυρομπουκιές… Τα φτιάχνω χρόνια, σε διάφορες παραλλαγές, με τυριά λευκά, με κίτρινα, με μυζηθρα ξηρή, με τριμμένο καρύδι, με φέτα,σουσάμι και λίγο μέλι στο πιάτο, με λιαστή ντομάτα και βασιλικό, με σκόρδο και ρίγανη…. Τα κάνω στρογγυλά ή μπαστούνια…
Μπαστούνια τα έκανα σήμερα, μιας και μας βολεύει στο σχολείο για κολατσιό…
Σημειώστε την συνταγή και δοκιμάστε τα… Θα ξετρελαθείτε!!
1 κεσεδακι γιαούρτι
200ml σπορέλαιο
500γρ αλεύρι που φουσκώνει
2 αυγά Μ
200 με 300 γρ διάφορα τυριά
Όλα τα υγρά μαζί σε μια λεκάνη, ελαφρύ ανακάτεμα και μετά το αλεύρι.. Ζυμώνουμε καλά και τέλος προσθέτουμε την γεύση.. Άπειροι συνδιασμοί μπορούν να γίνουν!! Θα δείτε τι σας ταιριάζει περισσότερο!!
Η δόση αυτή βγάζει 25 στο σχήμα που σας έδωσα, και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά!!
Αν σας άρεσαν αφήστε μας τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας είναι σημαντικά για μας!! 🙂
Καλά μαγειρέματα!!
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Αντί για σπορελαιο μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο; Αν ναι,σε ποια ποσότητα;αγγ
Ακριβώς 25....Πολύ εύκολη συνταγη και πολύ νόστιμα.οι συνδυασμοί άπειροι.
πραγματικα πολυ ωραια........ μπραβο.......