Μανουλίνες μου γλυκές… Πολύ γνωστή η σημερινή συνταγή!!
Τώρα αν η πηγή ειναι σωστή δεν ξέρω, ξέρω πως εγώ από την κόρη της κυρίας Ρούλης την έμαθα… την Αλεξάνδρα!! Οπότε το όνομα τους στο βιβλίο συνταγών μου της ανήκει!!
Θα μπορούσες να τα πεις «Τυροπιτάκια του πενταλέπτου» ή «Τυροπιτάκια ορφανά» ή Τυρομπουκιές… Τα φτιάχνω χρόνια, σε διάφορες παραλλαγές, με τυριά λευκά, με κίτρινα, με μυζηθρα ξηρή, με τριμμένο καρύδι, με φέτα,σουσάμι και λίγο μέλι στο πιάτο, με λιαστή ντομάτα και βασιλικό, με σκόρδο και ρίγανη…. Τα κάνω στρογγυλά ή μπαστούνια…
Μπαστούνια τα έκανα σήμερα, μιας και μας βολεύει στο σχολείο για κολατσιό…
Σημειώστε την συνταγή και δοκιμάστε τα… Θα ξετρελαθείτε!!
1 κεσεδακι γιαούρτι
200ml σπορέλαιο
500γρ αλεύρι που φουσκώνει
2 αυγά Μ
200 με 300 γρ διάφορα τυριά
Όλα τα υγρά μαζί σε μια λεκάνη, ελαφρύ ανακάτεμα και μετά το αλεύρι.. Ζυμώνουμε καλά και τέλος προσθέτουμε την γεύση.. Άπειροι συνδιασμοί μπορούν να γίνουν!! Θα δείτε τι σας ταιριάζει περισσότερο!!
Η δόση αυτή βγάζει 25 στο σχήμα που σας έδωσα, και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά!!
Αν σας άρεσαν αφήστε μας τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας είναι σημαντικά για μας!! 🙂
Καλά μαγειρέματα!!
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Αντί για σπορελαιο μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο; Αν ναι,σε ποια ποσότητα;αγγ
Ακριβώς 25....Πολύ εύκολη συνταγη και πολύ νόστιμα.οι συνδυασμοί άπειροι.
πραγματικα πολυ ωραια........ μπραβο.......
"δεν ξέρω αν γίνονται στο πεντάλεπτο, αλλά σίγουρα τρώγονται στο πεντάλεπτο" ήταν το σχόλιο του άντρα μου!!!! υπέροχη και πανεύκολη συνταγή!!! ψήνονται το ίδιο εύκολα και σε συσκευή κροκ-μεσιέ αν έχετε (η τοστιέρα με τα τριγωνάκια κοινώς)!!! ευχαριστούμε πολύ Νίκη!!!
Μπράβο για τις εύκολες,οικονομικές και νόστιμες συνταγές που μας δίνεις!!!
Τέλεια! Μολις ψήθηκαν κ το τιμάμε !;-) παρόλο που τα έκανα με ελαιόλαδο και με αλεύρι για ολες τις χρήσεις (Ότι ειχα εβαλα Χα χα!)γίνανε καταπλικτικα!!
Ο Μεγαλος μου γιος Νικολας δεν εφευγε απο το ταψι!!!!τωρα πια ζυμωνουμε μαζι!!!!!
με ελαιολαδο δε θα βγει καλη ε? εναλλακτικα με βιταμ?
Εγω που την εχω κανει απειρες φορες την συνταγη παντα ελαιολαδο βαζω και ειναι τελεια!!
Είναι εντελώς Μπαλαντέρ.... μπορείς να δώσεις ότι, μα ότι γεύση θέλεις.. Θα τα δοκιμάσω και σε γλυκιά έκδοση και θα σας πω... Χαίρομαι που τα δοκιμάσατε και σας άρεσαν... "το τυρί πότε μπαίνει στο παιχνίδι...." χαχαχαχα ακόμα γελάω.. :D Μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε ποσότητες.. παραδειγμα, είτε 100, είτε 300 γρ τυρί, θα έχει επιτυχία... προσαρμόστε την στα γούστα σας... το μυστικό είναι στο ζυμαράκι... όχι στα προσθετα Υλικα.. Επίσης μπορείτε να τα περασετε απο νερακι και σουσάμι, ή απο τριμένο τυράκι... Οποιος τα κανει μια φορά, τα κάνει συνέχεια.. !!!
Τελεια!εγω εβαλα γαλοπουλα,κιτρινα τυρια και ριγανη!την επομενη φορα θα προσθεσω και ελιες....
Τα εφτιαξα και ειναι πολυ ωραια!!!Σε ευχαριστω πολυ!!!Εγω εβαλα φετα, μοτσαρελα, ρεγγατο και μπεικον!!!!!!
Λοιπόν την ιδια συνταγη χωρις τα αυγα στη ζυμη την κανω κι εγω. Χώριζω τη ζύμη σε 16 μπαλιτσες τις πιεζω και βάζω το υλικό και τις κλείνω σε μισοφεγγαρα. Βάζω 300γρ τυρι+αυγα και απο τα δυο αυγα κρατάω το ενα ασπραδι για την εξάλειψη. Την προτείνω ως εναλλακτική.
Κατι μου διαφευγει? Το τυρι (που δεν αναφερεται στη συνταγη) ποτε μπαινει στο παιχνιδι?
Εκεί που λέει "Ζυμώνουμε καλά και τέλος προσθέτουμε την γεύση". Με το γεύση εννοεί τυρί ή ό,τι άλλο θέλεις εσύ να βάλεις. Νίκη θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία, φαίνονται υπέροχα και πιο εύκολα δεν υπάρχουν!