Το κοφινάκι ΒΑΛΜΑ είναι ένα λευκό γίδινο τυρί σε άλμη, με τη φόρμα που είχε το παραδοσιακό κοφινάκι των παλαιών τυροκόμων. Έχει μια ελαφρώς πιπεράτη, υφάλμυρη γεύση και πλούσιο άρωμα. Είναι ατελείωτοι οι τρόποι χρήσης αυτού του πραγματικά ξεχωριστού τυριού.
1 κιλό κιμά κοτόπουλο
1 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2-3 κ.σ δυόσμο
1 φλ. καφέ λάδι
Αλάτι-πιπέρι
150-200γρ τυρί κοφινάκι
Ζυμώνουμε καλά σε μια λεκάνη όλα τα υλικά σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο
Πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες,κάνουμε μια τρύπα,βάζουμε ένα κομματάκι κοφινάκι και κλείνουμε καλά
Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Μμμ!θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!