2 μεγάλα καλαμπόκια
1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο ή κύμινο
50γρ βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη λιωμένα
Ρίχνουμε τα καλαμπόκια μαζί με τον κουρκουμά και το αλάτι σε νερό που κοχλάζει και τα βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ο κουρκουμάς θα δώσει στα καλαμπόκια, εκτός από γεύση, ένα γλυκό χρυσαφένιο χρώμα.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Κόβουμε τα καλαμπόκια στη μέση.
Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με το κόλιανδρο ή το κύμινο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου για 10 -12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αν δούμε ότι αρχίζουν να ξεραίνονται κατά το ψήσιμο τα αλείφουμε ξανά με βούτυρο.
ΧΡΗΣΙΜΟ: Αν δεν σας αρέσει το κόλιανδρο ή το κύμινο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά ένα φρέσκο πράσινο πιπέρι.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο