Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
¾ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Αλάτι, πιπέρι
3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
¼ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
Για τον πουρέ
¾ κιλό πατάτες καθαρισμένες
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
Αλάτι, πιπέρι
2 κρόκους αυγών
¼ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το βάζετε να βράσει. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνετε λίγο αλάτι και προσθέτετε τις πατάτες – που έχετε κόψει σε ομοιόμορφα κομμάτια. Αφήνετε τις πατάτες να βράσουν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνετε τις πατάτες και τις μεταφέρετε σε ένα μπολ και τις πιέζετε με ένα πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Προσθέτετε όλα τα υλικά για τον πουρέ και ανακατεύετε. Διατηρείτε τον πουρέ ζεστό μέχρι να τον χρειαστείτε.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα και να σπάσει σε πολύ μικρά κομμάτια.
Προσθέτετε το δεντρολίβανο, το θυμάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το καρότο, το κρεμμύδι και ανακατεύετε. Ρίχνετε τον χυμό ντομάτας και το κρασί και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το ζωμό και μαγειρεύετε το μείγμα για 3 ακόμη λεπτά.
Αδειάζετε το μείγμα του κιμά σε ένα πυρέξ και το απλώνετε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνετε τον πουρέ και τον απλώνετε ομοιόμορφα – με το πίσω μέρος του κουταλιού – ώστε να καλύψετε τον κιμά. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 18 – 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα ο πουρές. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε την πίτα λίγο να σταθεί και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε εμπλουτίστε την πίτα με κιμά και πουρέ πατάτας με λίγο αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο