1 κιλό κιμά από κοτόπουλο ή γαλόπουλα
½ κιλό ανθότυρο μαλακό
1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
2 κουτ.σουπ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ.σουπ ελαιόλαδο
1 κουτ.γλυκ κόλιανδρο σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο φρεκσοτριμμένο
4 φλιτζ.τς. Ανάμεικτη σαλάτα ραντίτσιο μαρούλι ή γαλλική
6 ντοματίνια κομμένα στα δυο
2 1/2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. μηλόξιδο
Αλάτι
Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά και ανοίγετε στο κέντρο του μια λακκούβα. Ρίχνετε μέσα τον ανθότυρο θρυμματισμένο, το ελαιόλαδο ,το μαϊντανό, το κρεμμύδι , το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνετε με το χέρι σας το μείγμα πολύ καλά και το βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά ώστε να σφίξει και να αναμιχθούν καλύτερα οι γεύσεις.
Πλάθετε τα μπιφτέκι και τα αραδιάζετε σε ένα ταψάκι που έχετε σρώσει με λαδόκολλα . Τα ψήνετε στον αέρα του φούρνου στους 180°C ή σε σχάρα με κάρβουνα για 20 λεπτά.
Φτιάξτε την σαλάτα σε ένα μπολ και αρτύστε τη με το ελαιόλαδο και το μηλόξυδο.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο